Бежанките, напуснали Украйна след войната с Русия, и отишли в Европа,

...
Бежанките, напуснали Украйна след войната с Русия, и отишли в Европа,
Коментари Харесай

Украинските бежанки стават все по-често обект на сексуална експлоатация

Бежанките, напуснали Украйна след войната с Русия, и отишли в Европа, започнаха да стават все по-често обект на полова употреба и принуждение. Това пише британският вестник The Guardian след изследване на Thomson Reuters.

Анализатори разгледаха световния трафик на порно от 24 февруари 2022 година и откриха мощно нарастване на потребителския интерес към наличие с украински бежанки. Рискът да станат жертва на трафиканти на хора или уредници на порно наличие нараства, означават специалисти.

Глобални поръчки с формулировката " украинско порно "  (ukrainian porn) се срещат непрекъснато по-често, в сравнение с преди началото на войната с Руската федерация.

През последните шест месеца се вижда внезапен растеж на интереса към порновидео с украински дами - 13 видеоклипа, в описанието на които са упоменати дами от Украйна, са имали 275 хиляди гледания единствено през януари тази година.

През март 2022 година изследване сподели 300% нарастване на тези търсения. Във Англия поръчките за " украински конвой " (ukrainian escorts) са се нараснали с 200%, а в Испания - с 600% броят на поръчките за " украинско порно ".

В Полша нарастването е 130%, сходни трендове могат да бъдат проследени в Австрия, Чехия, Дания, Франция и Швейцария.

„ Този ​​анализ демонстрира какъв брой е значимо да се пазят дамите и децата в сигурност по време на война. Голямото търсене на мъже за секс с украински дами и девойки дава голям тласък на трафикантите да преследват изключително уязвими хора, с цел да отговорят на търсенето и да печелят пари “, сподели специфичният представител на ОССЕ за битка с трафика Валиант Ричи.

Според него към този момент са открити директни доказателства за опити за привличане на украински бежанци към порноиндустрията в чат стаите и честотата на рекламно наличие с украински дами в интернет.

„ Последният разбор на данни за 2023 година сподели, че онлайн търсенето на порно наличие с украински дами предизвиква трафикантите да примамват дами и деца за полова употреба. Ние работим с ОССЕ, с цел да активизираме международната общественост да признае нуждата да се работи в този момент и да се защитят уязвимите хора ", сподели старши консултант по закононарушенията против човешките права Хедър Фишър в Thomson Reuters.

През ноември 2022 година Европейският парламент организира специфични чувания по отношение на рисковете от замесване на украински дами в проституция в Европейски Съюз. Политиците дадоха обещание да извърнат особено внимание на активността на онлайн платформите за разпространяване на секс наличие.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР